Draag bij, sponsor bloemen

Het besef dringt langzamerhand overal door: wilde bijen hebben chronisch honger. Meer dan de helft van de wilde bijen is met uitsterven bedreigd. Je hoort en leest erover, maar tegelijkertijd staat het misschien nog ver van je af. Vind jij bijen ook zo belangrijk? Help dan mee en sponsor meters bloemen of geef een bijenoase cadeau.

Voor elke 5 legt Bee Foundation 1 vierkante meter bijenoase aan. Op die meter zaait Bee Foundation dan namens jou sterke planten in met een hoge voedingswaarde. Ook investeer je in professioneel beheer, zodat een gezond leefgebied voor bijen, hommels en vlinders ontstaat. En als je je vrienden en familie om je heen enthousiast maakt, sluiten de meters zich stap voor stap aaneen tot voedselrijke bijenoases. Dan maak je echt een verschil!

De prijs van een vierkante meter bijenoase

1 vierkante meter bijenoase kost 5 euro. Dit bedrag dekt de kosten voor aanleg en beheer van een bijenoase gedurende de eerste 4 jaar. Hierin is voorzien voor de kosten van grondbewerking, aanleg, 2 keer per jaar maaien, afvoeren en storten van het maaisel. Daarnaast zijn posten opgenomen voor organisatie, communicatie, educatie en onderzoek naar de ontwikkeling van soorten bestuivende insecten.

Wat krijg je in ruil voor je bijdrage?

  • Een bloem- en dus voedselrijk landschap, waar bijen, hommels en vlinders genoeg te eten hebben en hun rol als bestuivers van ons voedsel kunnen vervullen.
  • Via Facebook houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van onze bijenoases. Ook nodigen we je daar uit voor zaaidagen en excursies

Samenwerking met grondeigenaren

Stichting Bee Foundation werkt samen met grondeigenaren. Op het moment bezuinigen grondeigenaren op beheer van gronden, waardoor bloemen met stuifmeel en nectar verdwijnen. Met onze crowdfundingscampagne op bijenoase.nl kunnen we per situatie die steun bieden die nodig is voor een goed beheer, zodat van voorjaar tot najaar een rijke bijenoase bloeit en zoemt. Door goede samenwerkingen aan te gaan maken we met de gecombineerde budgetten nog meer meters voor bijen en creëren we een ecologische bij-structuur!

Een bloeiend cadeau, ook fijn voor de wilde bijen

Kies voor een voedzaam en duurzaam relatiegeschenk. Geef bijenoases als kerst- of relatiegeschenk of als bloemetje aan een jarige! Deze bloemen zijn gifvrij, meerjarig en inheems. Mensen die de natuur en de bijen een warm hart toedragen zullen er blij mee zijn. En de bijen ook! Radboudumc heeft bijenoases in haar kerstpakket. DutchSpirit geeft ze als relatiegeschenk. Wij zorgen voor de aanleg van de bijenoases. Samen maken we meer meters.