Geef de bijen bloemen, geef je lief Bee Miles

Het wordt weer licht. ’s Ochtends en ’s avonds vervult dit mij met vreugde. De heggenmus ook! Ik zwiepte vanmorgen tijdens het ontbijt de balkondeuren open om zijn enthousiaste lied diep in me te laten klinken.

Alle lichtfeesten van de herfst en de winter zijn voorbij, we gaan weer naar buiten. De katjes van de hazelaars kleuren geel en groeien, de eerste sneeuwklokjes bloeien. Vogels krijgen territoriumdrift. En toen het vanmiddag even warm werd vlogen de eerste bijen!

Ik hou van dit prille begin: de cupido’s van de bloemen trekken eropuit en drinken gulzig van de eerste klokjes en verzamelen stuifmeel voor hun jonkies. Zij zorgen hiermee dat en passant het leven doorgaat, dat er zaad wordt gevormd en vrucht wordt gezet. Dat er voedsel is voor vogels, dieren en voor ons mensen. De bloemen hebben seks dankzij de vlucht van de bijen. De bestuivers zijn vliegende liefdeswezens. Zouden daarom de Egyptenaren honingwijn hebben meegegeven op de ‘honey moon’ voor liefde en voorspoed van getrouwde stellen?

Met Valentijn vieren we de liefde, voelen we vlinders in onze buik, kriebelt het voorjaar in de tuin en geven we bloemen aan die ene speciale…

Maar bijen hebben chronisch honger door gebrek aan bloemen. Meer dan de helft van de 360 soorten in Nederland staat op de rode lijst en is met uitsterven bedreigd. Daarom zorgt Bee Foundation voor de aanleg van meerjarige voedselrijke bijenoases met bloeiende kruiden, struiken en bomen en geeft de stichting Bee Miles uit.

Vier het voorjaar en de liefde, geef Bee Miles cadeau en daarmee de bij haar bloemen! Bee Foundation zorgt voor de aanleg van bijenoases waar jouw bloemen deel van uit gaan maken. Deze bloemen zijn essentieel voor bijen, hommels en vlinders en natuurlijk gifvrij. Jouw Bee Miles zijn een steun in de rug in onze samenwerking met grondeigenaren, burgers, gemeenten en bedrijven. Samen maken we meer meters! Geef 3, 5 of 10 m² cadeau voor Valentijn!

We zaaien mengsels van meerjarige, inheemse bloemen die zorgen voor een lange bloeiperiode. Daardoor is er van de lente tot de herfst voedsel voor bestuivende insecten. Kijk hier om te zien welke bijenoases al zijn ingezaaid. Volg ons op Facebook voor buzz uit de bijenoases.

Dieren hebben bijen nodig. De zaden en bessen die zij eten zijn ontstaan dankzij bezige bijen en hommels. Wij hebben ook bijen nodig. Meer dan 75% van ons voedsel ontstaat dankzij bestuiving.

Valentijn, opdat de bijen vliegen en de liefde bloeit!

Win kaartjes voor een gratis Bee Event!

Maak kans op een van de 5 kaartjes voor een gratis Bee Event: geef Valentijn Bee Miles cadeau, like én deel deze actie.