Geef de bijen bloemen, geeft je geliefde een bijenoase!

Het wordt weer licht. ’s Ochtends en ’s avonds vervult dit mij met vreugde. De heggenmus ook! Ik zwiepte vanmorgen tijdens het ontbijt de balkondeuren open om zijn enthousiaste lied diep in me te laten klinken.

Alle lichtfeesten van de herfst en de winter zijn voorbij, we gaan weer naar buiten. De katjes van de hazelaars kleuren geel en groeien, de eerste sneeuwklokjes bloeien. Vogels krijgen territoriumdrift. En toen het vanmiddag even warm werd vlogen de eerste bijen!

Ik hou van dit prille begin: de cupido’s van de bloemen trekken eropuit en drinken gulzig van de eerste klokjes en verzamelen stuifmeel voor hun jonkies. Zij zorgen hiermee dat en passant het leven doorgaat, dat er zaad wordt gevormd en vrucht wordt gezet. Dat er voedsel is voor vogels, dieren en voor ons mensen. De bloemen hebben seks dankzij de vlucht van de bijen. De bestuivers zijn vliegende liefdeswezens. Zouden daarom de Egyptenaren honingwijn hebben meegegeven op de ‘honey moon’ voor liefde en voorspoed van getrouwde stellen?

Met Valentijn vieren we de liefde, voelen we vlinders in onze buik, kriebelt het voorjaar in de tuin en geven we bloemen aan die ene speciale…

Bijen hebben echter chronisch honger door gebrek aan bloemen. Meer dan de helft van de 360 soorten in Nederland staat op de rode lijst en is met uitsterven bedreigd. Daarom zorgt Bee Foundation voor de aanleg van meerjarige voedselrijke bijenoases met bloeiende kruiden, struiken en bomen.

Vier het voorjaar en de liefde, geef bijenoases cadeau en daarmee de bij haar bloemen!

Bee Foundation zorgt voor de aanleg van bijenoases waar jouw bloemen deel van uit gaan maken. Deze bloemen zijn essentieel voor bijen, hommels en vlinders en natuurlijk gifvrij. Jouw bijenoases zullen we dit voorjaar aanplanten langs de spoorlijn van de stoomtram Hoorn Medemblik. Volg de buzz uit de bijenoases op facebook bijenoase.nl

Samen maken we meer meters! Geef 3, 5 of 10 m² cadeau voor Valentijn!