Doelstelling Bee Foundation

Bee Foundation is opgericht in november 2015 en werkt aan de versterking van het leefmilieu van bijen, hommels en vlinders. Bee Foundation doet dit door kennis te verspreiden en betrokkenheid te vergroten door middel van Bee Events en Bee Miles.

Voor bijen, hommels en vlinders zijn bloeiende planten, bomen en struiken het fundament van hun bestaan. Daarmee zijn zij het fundament van het bestaan van 80% van de vegetatie, talloze dieren en mensen doordat zij bijdragen aan 75% van ons voedsel. Het hart van de honingraat wordt de “foundation” genoemd bij het honingbijenvolk. De honingraat wordt gemaakt uit de bloemennectar en is zo een omvorming van de zonlichtprocessen in de bloemen.

Directeur Bestuurder

Sonne Copijn

Bee Foundation werkt met een team van zelfstandigen en vrijwilligers waaronder:

  • Loes van Loenen: projecten
  • Ellen van den Adel: projecten
  • Martijn Niemeijer: communicatie en strategie
  • Annelijn Steenbruggen: fundraising
  • Anja Hagendoorn: projecten

Raad van Toezicht

Comité van aanbeveling & advies

Sonne Copijn

Sonne-Copijn

Ik ben imker, trainer, verteller en directeur van Bee Foundation. Als imker kijk en leer ik. Als trainer bied ik je de basis om kennis en ervaring op te doen aan bijen en hun biotoop. Als verteller neem ik je mee in het leven van de bijen. En als directeur Bee Foundation draag ik zorg voor een bijdrage aan het broodnodige voedsel voor bijen, hommels, vlinders en en passant ook voor vele andere dieren. Ik nodig je uit aan te haken en door de ogen van de bijen te kijken. Dan gaat er een wereld voor je open. Je kijkt anders, ruikt anders en beleeft de seizoenen intenser. Je ziet hoe onze directe omgeving, landbouw, economie en klimaat gespiegeld worden in de volken. Je gaat van ze houden, voor ze zorgen en een omgeving creëren die niet groen is, maar bloemrijk.

Mijn opdrachtgevers zijn onder meer Springtij Forum, Triodos Bank, Nicolaas Pierson Foundation, Stichting Phusis, SBB, IVN en vele particulieren. Ik heb gewerkt voor Agro Eco Louis Bolk Instituut en was als internationaal adviseur duurzame landbouw werkzaam in Oost Afrika. Voor Solidaridad heb ik de afdeling Planning Monitoring en Evaluatie opgezet. Als zelfstandig adviseur heb ik gewerkt aan opdrachten voor de Common Code for the Coffee Community, WFTO Fair Trade Branche Organisatie, Twin Trading UK, Stichting Lami, Stiching Doen, Eosta BV. Ik ben afgestudeerd in Wageningen UR en heb een MSc. in Agrarische Economie.