Bee Foundation heeft in het eerste jaar (2016) een aantal bijenoases aangelegd als pilotprojecten.
Tegelijkertijd is met veel bedrijven en organisaties contact gelegd om afspraken te maken over het aanleggen van bijenoases.

Arnhem Zoemt

Labyrint: Het Labyrint Arnhem is een tuin met vaste planten aangelegd op gemeentegrond en opgezet als bewonersinitiatief. Aangrenzend is een bijenoase ingezaaid in de vorm van een labyrint en een bijenweide. Dit eerste seizoen is de bijenvegetatie goed opgekomen en heeft ze uitbundig gebloeid. De bladrozetten van de tweejarige en meerjarige kruiden staan klaar voor volgend jaar om tot bloei te komen. DutchSpirit heeft de Bee Miles gekocht als kerstgeschenk voor al zijn relaties. Gemeente Arnhem heeft de grond zaaiklaar gemaakt. Op 22 mei, de dag van de biodiversiteit is er ingezaaid samen met bezoekers van het tuinfeest van het Labyrint. We hebben hiervoor het Margriet-II-mengsel van Biodivers gebruikt.

Vlindertuin Zypendaal

De Vlindertuin Zypendaal is een tuin van IVN Arnhem. Hier was een deel van de tuin aan vernieuwing toe en is ingezaaid met een meerjarig kruidenrijk bloemenmengsel van Biodivers. Het beheer wordt gedaan door het IVN. De gemeente Arnhem heeft ondersteund met het zaaiklaar maken van de grond.

Makeblijde Houten

Op Makblijde is een voedselbos en in dit voedselbos is in de zomer 2016 een bijenoase aangelegd samen met Xavier San Giorgi van Æ – Food Forestry Development. Hiervoor is een zaadmengsel N1 gebruikt van de Cruydthoeck aangevuld met extra soorten.

Bijenoases in 2017

Februari 2017 start de voorbereiding voor de aanleg van meerdere bijenoases en corridors en een fietsroute in Gemeente Zwijndrecht.

In maart 2017 start de voorbereiding en het inzaaien van een pilot voor de Stoomtram Hoorn Medemblik. In de zomer zullen Bee Miles aangeboden worden aan reizigers van de stoomtram om een ruim stuk spoorberm met bijenbloemen aan te leggen.

Samen met Landschapsbeheer Gelderland zijn de voorbereidingen gaande om langs een klompenpad bijenoases en verbindingsroutes aan te leggen.