Draag bij, sponsor bloemen

Het besef dringt overal door: wilde bijen hebben chronisch honger. Meer dan de helft van onze wilde bijen in Nederland is met uitsterven bedreigd. Dit terwijl zij essentieel zijn voor het leven op aarde. Vind jij bijen ook zo belangrijk? Help dan mee en sponsor zelf meters bloemen of geef een bijenoase cadeau.

Ben jij ook bijgelovig? Draag dan bij en geef bloemen. Samen maken we meer meters!

Wat doen wij met jouw meters bijenoase?

Met elke 5 euro legt Bee Foundation 1 m2 bloemen aan in een bijenoase. Op die meter zaait of plant Bee Foundation dan namens jou sterke bloemen, struiken en bomen in met een hoge voedingswaarde voor wilde bijen. En als jij je vrienden en familie om je heen enthousiast maakt, sluiten de meters zich stap voor stap aaneen tot voedselrijke bijenoases en bijenlinten. Daarmee maken we echt een verschil!

Wat doen we met jouw donatie?

1 m2 bijenoase kost 5 euro. Dit bedrag is een essentiële bijdrage voor de ontwikkeling van een bijenoase. Afhankelijk van de uitgangssituatie van bodem en vegetatie, de kennis van de beheerder en de gedroomde werkelijkheid variëren de kosten per m2 per project. Jouw bijdrage functioneert hierin als seed capital . Het zet het project in beweging. Het zet  bedrijven en ambtelijke organisaties ‘aan’, zij gaan ook mee doen. Door goede samenwerkingen aan te gaan maken we met de gecombineerde budgetten creëren we een ecologische bij-structuur. Hierdoor maken we samen echt méér meters!

Wat krijg jij?

  • Een bloem- en dus voedselrijk landschap, waar bijen, hommels en vlinders genoeg te eten hebben zodat zij op hun beurt zorgen voor de bestuiving van ons voedsel en dat van vele andere dieren.
  • Een gezonden bodem, bloeiende bloemen, zoemende bijen en blije bewoners
  • Via  Facebook, twitter, Instagram en onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkeling van onze bijenoases. We nodigen je hierin ook uit voor zaai- plantdagen en excursies.