Nieuws

Bijenkoningin op de radio

/
Op donderdag 4 januari werd Bijenkoningin Sonne Copijn geïnterviewd op de radio.

Bee Foundation plant 15.000 bloembollen

/
In het Utrechtse Paardenveld heeft Bee Foundation samen met schoolkinderen en vrijwilligers vijftienduizend bloembollen geplant!

Petitie totaalverbod op neonicotinoïden

/
In de derde week van maart stemt de EU opnieuw over een definitief verbod voor buitenteelten voor de neonicoitinoïden: clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam. Samen met de Bijenstichting en The Pollinators heeft Bee Foundation een petitie opgestart voor een totaalverbod op neonicotinoïden. Doe mee en teken de petitie!

Nationaal plan om de bijen te helpen

/
Op 22 januari is een nationaal plan ondertekend om de bijen te helpen: een mooie dag voor de bijen!

Inzaaien bijenoase Nijmegen

/
Op donderdag 19 oktober is samen met Radboud UMC en RU, gemeente Nijmegen en NL Bloeit aan de Heyendaalseweg in Nijmegen de berm ingezaaid met een bloemenmengsel zodat vanaf het voorjaar een bijenoase ontstaat.

Inzaaien bijenoase Heijendaalseweg, Nijmegen

/
Afgelopen jaar hebben vele medewerkers van Radboudumc meters bijenoase als kerstgeschenk gekozen. In de berm aan de Heijendaalseweg aan het campusterrein van Radboud Universiteit en Radboudumc  wordt op 19 oktober deze bijenoase feestelijk ingezaaid.
bijensterfte

Pesticiden met schadelijke effecten voor bijen gevonden in honing

/
Iedereen weet dat DDT verboden werd. Neonicotinoiden zijn ca. 7000 keer giftiger dan DDT. 10% van deze giftige stof komt in de plant, het stuifmeel en de nectar terecht, 90% komt direct in de bodem en het grondwater.

Bijenbermen in het nieuws!

/
Ook de pers was aanwezig bij de lancering van de bijenbermen van hoorn naar Medemblik. Draag ook bij en sponsor meters bijenoase!